ESPAI VIU

2013 · Proposta Build-It per al Festival EME3 2013

LEMUR desenvolupa una proposta per a la categoria Build-It del Festival eme3 a l’antiga fàbrica Fabra i Coats, en el barri de Sant Andreu. Es tracta d’un projecte pensat per als nens, que evoluciona adaptant-se a altres usuaris, entorns, necessitats, recursos i torna als nens i a la seva comunitat reforçat, com a mòdul de joc i descans.

El projecte evoluciona des d’un primer disseny de “la caixa” per a l’Escola dels Encants del 2011, dissenyada com a aula-taller, que es transforma posteriorment per a adaptar-se a les necessitats primàries dels nens (enfilar-se, amagar-se, córrer, descansar, parlar). Més endavant, amb motiu del projecte de reconstrucció després del tsunami a Xile del 2012, s’aplicaran més variacions formals per al seu ús com a equipaments públics. Amb el contenidor eficient del 2012 s’aplica el concepte Do It Yourself, fent el mòdul desmuntable i itinerant. Finalment, sorgeix la necessitat de la Bolívia-Nau d’un mòdul de jocs per al barri. És l’ocasió per incorporar necessitats adultes al mòdul de joc per a nens, buscant la convivència entre col·lectius diversos. Comencen les contaminacions d’ús, forma, geometria…

Aquest és el nou equipament públic presentat al festival eme3. En col·laboració amb la fusteria WoodVibration es realitza un procés de detecció de les necessitats locals, contactant amb associacions, escoles i entitats del barri per a posteriorment desenvolupar uns tallers de construcció participada.