JARDÍ ROMÀNTIC

5 dies de disseny i construcció participativa. Un equip de 9 estudiants i tutors de Noruega, Espanya i Sicília, han dissenyat i construït junts al magnífic jardí de Villa Napoli, al cor de Palermo.

Un treball de regeneració urbana per fer accessible i practicable la Vila amb el seu bell jardí, amb el seu majestuós ficus magnolioide. Una intervenció adequada per a adults, nens i ancians. Tot fet de fusta de làrix, duradora i segura.

El procés comença amb activitats corporals de consciència corporal per comprendre el lloc amb tot el cos. Alguns exercicis de dibuix instantani, individual o en grup, i una discussió en grup permeten una presa de decisions col·lectiva. El cos és concebut com a eina de referència principal per mesurar el lloc i visualitzar una multiplicitat d’usos. L’autoconstrucció es concep com un procés actiu de prova i error a partir del material i el cos.

Com a resultat:

  1. Una rampa per seure a la piscina, per oferir una vista especial a la Vila i el Ficus.
  2. Un lloc de descans per llegir, xerrar i descansar.
  3. Dues plataformes amb rodes per passejar per la piscina, per a triar el seu propi punt de vista, el seu seient preferit.
  4. Una plataforma en terrasses per gaudir de l’ombra del Ficus i la seva corona, assegut o pla sobre la teva esquena; Per gaudir d’una narració, una veu, una cançó, una melodia.
  5. Una butaca transportable per moure pel jardí.

EINES

ATB activitats; dibuix espontani; treball en grup; design by doing; tècniques d’evaluació.

RESULTATS

  • Una oportunitat d’intercanvi cultural i construcció de comunitats.
  • Mostrar la interrelació entre el cos, la natura i el patrimoni.
  • Una aproximació col·laborativa a la planificació urbana.
  • Una experiència d’aprendre de usuaris vulnerables i cuidar-los.

EN RESUM

ANY: 2016

SITUACIÓ: Villa di Napoli, Palermo

AGENTS INTERVINENTS: Marco Terranova (coordinator) Senzastudio; Gianni di Matteo (artistic curator); Benedetta Rodeghiero (tutor), Adrià Mateo (student) EAR; Luca Finocchiaro (tutor), Marco Apki, Havard Auklend (students) NTNU; Isabel Quiros, Andrea Xicota (student) ETSAB; Emanuele Saluzzo, Concetto Vecchio, Alice Palazzo, Chiara Russo (collaborators) Todo

COL·LABORADORS: Mirtal, (nen 1 any)

DURACIÓ: 5 DIES

ESCALA: Barri

NIVELL D’IMPLEMENTACIÓ: 4/4

Últims projectes